Τώνια Καράογλου

tonia-karaoglouΗ Τώνια Καράογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Είναι απόφοιτος και διδάκτορας του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ.

Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου και του αρχαίου δράματος και στη διδασκαλία του θεάτρου στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί ως ερευνήτρια, μεταφράστρια & επιμελήτρια εκδόσεων, ενώ τα αποτελέσματα της ερευνητικής της εργασίας έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων και πανεπιστημιακές εκδόσεις. Το 2014 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής της πλατφόρμας προβολής της ελληνικής θεατρικής δημιουργίας στο εξωτερικό, «Σύστημα Αθήνα», που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, ενώ συμμετείχε στα Δ.Σ. του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων από το 2011 ως το 2017. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

Ξεκίνησε τη θεατρική κριτική το 2012 στον ιστότοπο www.elculture.gr. Aπό το Σεπτέμβριο του 2017 είναι η κριτικός θεάτρου του περιοδικού Αθηνόραμα.

Κριτικογραφία:
https://www.athinorama.gr/authors/author.aspx?authorid=237&cp=1
http://www.elculture.gr/blog/author/tonia-karaoglou/