Σάββας Πατσαλίδης

savvas-patsalidis_bwΟ Σάββας Πατσαλίδης είναι καθηγητής θεατρολογίας στο Τμήμα Αγγλικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Χώρος έρευνας και διδασκαλίας του αποτελούν η ιστορία του δυτικού θεάτρου και η θεωρία του.
Έχει συνεργαστεί με διάφορα έντυπα με την ιδιότητα του θεατρικού κριτικού (Πόρφυρας, Ρεύματα, Αυλαία, εφημ. Ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής και Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία). Σήμερα συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό Parallaxi και την ιστοσελίδα The Greek Play Project. Έχει δημοσιεύσει δεκατρία βιβλία για το θέατρο και έχει επιμεληθεί άλλα τόσα. Δεκάδες άρθρα του (σύνολο 150) έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε έγκριτα περιοδικά. Στις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του είναι τα βιβλία Θέατρο και παγκοσμιοποίηση (εκδ. Παπαζήση, Αθήνα 2013), Θεατρικές παρεμβάσεις (University Studio Press, 2013), και η βραβευμένη από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών δίτομη ιστορία του αμερικανικού θεάτρου (Θέατρο, κοινωνία, Έθνος: από την Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες, University Studio Press, 2010).
Το Σεπτέμβριο του 2015 έχει αναλάβει τη διεύθυνση του περιοδικού της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου (IATC) Critical Stages (www.critical-stages.org).