Ιωάννα Λιούτσια

Ιωάννα Λιούτσια

Γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας ΑΠΘ, με ειδίκευση Ιστορία Τέχνης (2014), της Ανωτέρας Δραματικής σχολής Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος (2017) και τελειόφοιτη του τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, με κατεύθυνση Σκηνοθεσία. Έχει συνεργαστεί με διάφορα sites και περιοδικά από το 2012 μέχρι και σήμερα, κυρίως με άρθρα γύρω από το θέατρο.

Έχουν εκδοθεί δύο προσωπικές ποιητικές συλλογές: Συνομιλίες σε Μη+και Αρρυθμίες, καθώς κι ένα λεύκωμα τέχνης με την εικαστικό ElmaPayo, Θρυαλλίδα. Άλλα έργα της βρίσκονται επίσης στις συλλογικές ποιητικές συλλογές Η ποίηση γυμνή – Το μικρό μικρό μου σπίτι, Η ποίηση γυμνή και Ανθολόγιο Αλληλεγγύης 2017, Διαφορετικότητα, καθώς και στο ένθετο ανθολόγιο του περιοδικού Αίτιον, Ποιητές των αρχών του 21ου αιώνα από τη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στην πολιτιστική εκδήλωση«5 νέοι ποιητές της Θεσσαλονίκης απαγγέλουν το Άσμα Ασμάτων»  που εγκαινίασε τη Ροτόντα ως χώρο πολιτισμού σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ (2016).

Ποιήματα και πεζά έχουν βραβευθεί κατά καιρούς με σημαντικότερη διάκριση το Β’ βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου από το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου (2014), για το πρώτο της θεατρικό έργο Τη Μοναξιά και τους Ανθρώπους να Φοβάσαι, που παρουσιάστηκε κατόπιν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.


Προσωπική ιστοσελίδα: https://johannali284.wixsite.com/ioannalioutsia