Αποχαιρετούμε τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών με θλίψη αποχαιρετά τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, έναν καλλιτέχνη, του οποίου η παρουσία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ελληνική θεατρική ζωή για περισσότερο από 60 χρόνια.

Με μια προσωπικότητα στοχαστική και ανήσυχη και μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία υποκριτικής διέτρεξε ένα ευρύ φάσμα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, προσφέροντας ερμηνείες μεγάλου διαμετρήματος.

Ανδρώθηκε καλλιτεχνικά δίπλα στον Κάρολο Κουν, ανοίγοντας, στη συνέχεια, τα φτερά του άλλοτε στις ελεύθερες σκηνές και στον πειραματισμό και άλλοτε στην κοινωνική προσφορά και στη διδασκαλία των νέων, πάντοτε με γνώμονα την ποιότητα και τον σεβασμό στην τέχνη του Θεάτρου.

Ιεροφάντης της αριστοφανικής κωμωδίας, εμβληματικός Αρτούρο Ούι, σπαρακτικός «Εμποράκος» και αξεπέραστος στο χειρισμό του Παραλόγου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος συγκαταλέγεται στους μεγάλους θεατρανθρώπους, καθώς γαλούχησε δύο γενιές κοινού με τέχνη υψηλή, οδηγό για τους νεότερους δημιουργούς.

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.